Възраждане“ ще започне събиране на подписи за референдум за членството на

...
Възраждане“ ще започне събиране на подписи за референдум за членството на
Коментари Харесай

„Възраждане” готвят референдум за членството на България в еврозоната

„ Възраждане “ ще стартира  събиране на подписи за референдум за участието на България в еврозоната . Това заяви в Народното събрание Костадин Костадинов, ръководител на партията.

Той бе безапелационен, че  ще съберат половин милион подписи . На брифинга той разяснява  протеста в столичен мол,  където се състоя конференция „ България в еврозоната “.

Той дефинира  събитието като „ благо фамилно събиране “ и  обясни, че жители не са били допускани от защита и полиция.

„ Отношението към хората, които бяха там, беше извънредно дивашко “, уточни Костадинов.  „ Бяха блъскани от служителите на реда “ , добави той и посочи, че е имало разделяне сред хората – едните, които са били пристигнали с идентични плакати, на които пишело: „ Искаме да сме в еврозоната “ са били допускани. В

„ Ние искахме да зададем един, единствен въпрос, считат ли нашите европейски сътрудници, че е р едно да бъде питан българският народ дали желае, или не желае да бъде в еврозоната,  защото сега поради Закона за референдумите в България, можем да питаме единствено за датата, само че не ни разрешиха да зададем подобен въпрос “, уточни Костадинов.

На въпрос за упрека на „ Българска социалистическа партия за България “, че парламентарната група на „ Възраждане “ са напуснали пленарната зала в Народното събрание, при разглеждането на точката за даване на военна и техническа помощ на Украйна, Костадинов съобщи, че групата на „ Възраждане “ е задоволително огромна и една част е отишла да отбрани националния интерес във връзка с еврото. Той напомни, че левицата са за участието на България в еврозоната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР